Speglingar

”I kväll ska ja gå å lägga mig i tid! Ja e såååå tröööööötttt!!!!! Å så får ja ju inte äta ostmacka till frulle nu heller för det är för ”dyrt”! Å kaffe utan mjölk, de e väl inge’ kaffe?!”

Så kan det låta i en hjärna nära dig, nån morgon när det känns tungt bara att öppna ögonlocken. Suget är stort efter något som snabbt kickstartar systemet och den delen av hjärnan som har hand om förståndet är oftast mest svårväckt. Det är i alla fall min erfarenhet …

Hur du tänker är med andra ord av största betydelse för att du ska få en bra start i stället för att kraschlanda redan innan du hunnit få av dig pyjamasen. Och eftersom vissa delar (förståndet) fortfarande halvsover är det bra att ha ett äss i morgonrocksärmen.

En RUTIN!

Det betyder helt enkelt att du tänkt dina kloka tankar vid andra tillfällen. När du varit mätt och belåten och inställd på att göra dom förändringar som kommer att medföra viktnedgång och styrka. Då du har tagit dig tid att fundera ut hur du verkligen vill ha det på morgonen. Och skapat en rutin för vad du ska ha hemma i kylen och skafferiet. Hur skulle morgonen bli om det lät så här …

”I kväll ska ja gå o lägga mig i tid för fy så trött ja e, men tur att ja i alla fall hann sova 5 timmar. Får ta en power-nap på lunchen. Bra att ja börjat köpa den där 17%-iga osten så ja får min lilla ostmacka. Bättre bröd oxå. Går på rutin. Kaffe ”brutal” = mjölk – de e smällar man får ta!”

Om du sen äter din ostmacka och dricker ditt kaffe med ett leende – om än aldrig så litet – så piggnar hjärnan till och börjar fundera på hur den kan hjälpa till. Bara för att den kan, och vill.

En illustration till hur inställning och självbespegling kan påverka sinnelaget fick jag med mig hemifrån Dalarna. Jag tänker på Grannfrun när hon gjorde sig redo att åka in till stan. Efter en snabb titt i spegeln konstaterade hon att ”de e tur man e gift!” och gick sen med beslutsam min till busshållplatsen. Den chauffören fick inget leende av henne i alla fall.

Motsatsen har jag också mött. Jag tänker på Väninnan som högst upp i kanten på sin hallspegel satt upp en genomskinlig dymo-remsa där det står ”Tjena snygging!” När hon ser sig i spegeln innan hon går ut genom dörren får hon automatiskt ett leende på läpparna och möter världen utanför med rak rygg och glada ögon. Jag vet att det blir så – jag har också tittat mig i den spegeln …

För det är faktiskt så som min kloka farbror en gång lärde mig att tänka och säga – Det ÄR roligare att vara GLAD!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

 1. Anne-Li Andersson

  19 oktober, 2016 at 18:47

  Och jag som åt en frulle med ost på i dag! Hur visste du det! Ägg till blev det också!
  Jag hade lite dåligt samvete, men jag hade varit på gymet i 45 min före och simmat 30. Samt att osten var 17%?

  • Anna

   24 oktober, 2016 at 10:07

   Ingen har någonsin gått ner i vikt av dåligt samvete 😉 Anne-Li! Och vad gäller osten … så är det som alltid Mängden och Frekvensen som har betydelse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑